Region v okolí jezera Achensee

Čím se vyznačuje rakouské lyžařské středisko Achensee? Kdo jej někdy navštívil, určitě potvrdí, že z vrcholků po obou stranách jezera Achensee jsou úžasné výhledy na okolní hory a stejně tak dolů do údolí na samotné jezero. Za bezvětří a hezkého slunečného počasí, o které tady rozhodně není nouze, se v jeho hladině zrcadlí okolní krajina a modré bezmračné nebe. Není se co divit, že například na Zwölferkopfu, jednom ze tří hlavních skiareálů v oblasti přímo nad obcí Pertisau, se na sjezdovkách většina lyžařů zastavuje a svými mobilními telefony nebo fotoaparáty si zvěčňuje působivou scenérii zasněžených kopců, mezi kterými se třpytí hladina jezera dole pod nimi.

Kromě Zwölferkopfu jsou kolem jezera Achensee ještě dvě lyžařská střediska: Christlum u Achenkirchu a Rofan u obce Maurach. Lyžaři tady najdou jak široké a pohodlné tratě pro nejrůznější sjezdové styly včetně carvingu, náročné sjezdovky s boulemi, U-rampy a další speciální tratě pro snowboardery a též několik extrémně náročných tratí pro zkušené a protřelé lyžaře. Střediska jsou menší a klidnější a spíše budou vyhovovat těm turistům, kteří vidí ve velkých a známých rakouských lyžařských oblastech spíše komerční továrny na dovolenou než místa, kde se dá v klidu a pohodě lyžovat a užívat si zimní dovolené a zaslouženého času odpočinku.

I když si zdejší sjezdovky a snowboardové tratě v lyžařských testech a hodnoceních nevedou vůbec špatně, považují odborníci okolí jezera Achensee spíše za ráj pro běžkaře a pěší turisty než za typickou lyžařskou oblast podle náročných rakouských měřítek. A to nejen kvůli dobře připraveným a pečlivě upravovaným tratím a stezkám, ale též kvůli romantické krajině, která se navíc s příznivým počasím a slunečním světlem neuvěřitelně proměňuje.

Do regionu Achensee se tedy nejezdí kvůli nekonečnému lyžování a zážitkům z dravých sjezdů, ale naopak kvůli odpočinku a relaxaci uprostřed tiché a nedotčené přírody. Není náhodou, že zdejší hotely jsou vyhlášené svými wellness programy a díky komorní a až domácké atmosféře tady zná téměř každý každého.

Sjezdové lyžování, běh na lyžích nebo turistika však nejsou jediné činnosti, kterými v okolí Achensee mohou turisté trávit svůj volný čas. V okolí se nachází celá řada dalších aktivit, které mohou pobyt na břehu jezera turistům zpříjemnit. Jednou z těch originálních a hlavně adrenalinových je let, při kterém je zájemce o trochu toho vzrušení zavěšen pod kovovým orlem. Po odbrzdění se celá konstrukce doslova řítí téměř osmdesátikilometrovou rychlostí z vrcholu Gschöllköpf dolů do údolí.

Žádné komentáře:

Okomentovat