Alpbachtal / Wildschönau

V lyžařské oblasti Alpbachtal čeká na příznivce sjezdového lyžování široká nabídka nejrůznějších lyžařských tratí. Na volnostylaře, kteří jezdí nejraději mimo vyznačené sjezdovky, tu čekají nejen 3 ideální sjezdové tratě, ale také spousta příležitostí k lyžování ve volném terénu na svazích směrem na Inneralpbach.

Z nejvyššího bodu skiareálu Alpbachtal, vrcholové stanice lanové dráhy Hornlift 2000, se naskýtá fascinující výhled na okolní vrcholky údolí Alpbachu, Zilleru a Rofanu. Od zimy 2012/2013 je areál propojen kabinkou s údolím Wildschönau, čímž vznikl rozsáhlý skiareál s názvem Ski Juwel. Délka všech tratí v oblasti činí téměř 150 km, což je i na týdenní lyžování více než dost, a k přepravě lyžařů vzhůru na sjezdovky tu slouží téměř 50 lanovek.

V Alpbachtalu je pochopitelně pamatováno i na malé začínající lyžaře. Na Hornbodenu, v Reith im Alpbachtal a v Inneralpbachu byly vybudovány cvičné louky, speciálně připravené pro malé začátečníky. Jsou zde pohyblivé koberce a dětské lyžařské vleky, které těm nejmenším usnadní jejich začátky na lyžích a seznámení se s alpským lyžování proběhne příjemnou formou. To je důvod, proč je tato oblast často vyhledávaná rodinami s malými dětmi.

Dobře připravené tratě tu najdou i příznivci běžeckého lyžování. K dispozici je tu téměř 30 km upravovaných stop jak pro klasiku, tak bruslení. Běžecké stopy se táhnou jak dole v údolí, tak i přes hřebeny. Záleží jen na každém, jakou trať si vybere a na kolik si troufá.

Stejně dobré jsou zde podmínky i pro zimní procházky a výstupy. Krásná krajina i horské vrcholky doslova uchvátí. Hodně oblíbené jsou zdejší výšlapy na sněžnicích, díky nimž je možné se přes zasněžená prostranství dostat k dobře skrytým místům, odkud je působivý pohled na hory a okolní krajinu. Velmi oblíbené jsou též noční tůry s pochodněmi.

Do blízkého údolí Wildschönau patří obce Niederau, Oberau, Auffach a Thierbach. Díky své nadmořské výšce nabízí vyhovující sněhové podmínky v průběhu celé zimní sezóny, od prosince až do začátku dubna a lyžování v Rakouksu si zde může každý užít v maximální míře. K pobytu mohou turisté využít jak kapacity apartmánových domů, tak i luxusní čtyřhvězdičkové hotely se stravováním. Velmi příjemní místní lidé bývají častou příčinou, proč se do údolí Alpbachtal návštěvníci tak často vracejí na lyžování a za odpočinkem každý rok.

Žádné komentáře:

Okomentovat